AKHİSAR KULİS HABER

AKHİSAR BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Akhisar Belediyesi 2023 yılı Mart ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Besim Dutlulu başkanlığında saat 16.00’da başladı. 15 gündem ve 1 ek gündem maddesinin yer aldığı Mart ayı olağan meclis toplantısının ana gündemi ise deprem oldu.

AKHİSAR BELEDİYESİ MART AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
07 Mart 2023 - 20:49

Başkanlık dönemi boyunca çoğunluğa sahip olmasına rağmen tüm meclis kararlarının oy birliği hayata geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Besim Dutlulu, bunun Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti.

Depremin gündemden düşmemesi için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Gerçekten çok büyük bir afet yaşadık, bu depremden sonra insanlar panikliyor, çok hızlı değişen gündemin ardından bu defa farklı gündem maddelerine geçiş yapıyoruz. Biz bu işi siyaset üstü olarak görüyoruz, tüm kurumların beraber çalışması gerektiğini düşünüyoruz.

Yarın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, belediyemizin kadın çalışanları 8 Mart günü idari izinli olacaklar ve gelmeyecekler onları o yüzden 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü bugünden kutladık. Buradan da başta belediye meclisindeki kadınlarımızın, çalışan kadınlarımız ve tüm kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Mazeret dilekçelerinin onaylanmasının ardından ek gündem maddesinin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin birinci maddesindeki 2023 yılındaki yeterli olan tertiplerden yetersiz olan tertiplere ödenek aktarımı oy birliği ile kabul edildi. İkinci gündem maddesinde ise park alanında trafo olarak ayrılması İmar Komisyonuna havalesi oy birliği kabul edildi. Üçüncü gündem maddesinde ise Hürriyet Mahallesinde belediye hizmet alanı yapılaşma koşullarının belirlenmesi konusu İmar Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4.maddesinden 8.maddesine kadar olan komisyonlardan gelen raporlar oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9.maddesinde 06.02.2023 tarihinde meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş ili olmak üzere 10 ili etkileyen depremin etkilerini bulundurarak Akhisar ilçesi mevcut yerleşme alanları kapsamında yapılması gereken çalışmaların değerlendirilmesine yönelik İmar Komisyonu raporunu Akhisar Belediyesi İmar İşleri Müdürü Mehmet Çelik meclise sundu.

– Başkan Besim Dutlulu: çok yüksek kata karşıyım

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bina ve zemin kontrolü bakımından Akhisar Belediyesi kötü bir belediye değil gayet başarılı bir belediyedir. 2018 yılından beri zeminler konusunda güzel çalışmalar yapılıyor. Akhisar’ın sıkıntılı zeminleri var ama ona göre tedbirler alınıyor. Benim şahsi kanaatim öncelikle şunu söyleyeyim, artık denize bile gökdelen dikiliyor, hiçbir sıkıntı yok bunu yapabilirsiniz. Ama ne kadar yüksek kat yaparsanız, ne kadar önlem alınması gereken bina yaparsanız o kadar risk alırsınız. Benim şahsi kanaatim çok yüksek kata karşıyım. Akhisar’da normalde 4 veya 5 katlı binaların yeterli olduğunu çok özel projelerde 7-8 kat verilebileceğini ama onun dışındakilere çok da lüzumu olmadığını düşünüyorum. Yine özel durumlar gelir konuşulur. Akhisar geniş bir ovaya sahip bence 4-5 kat düş vatandaşlarımıza yeterlidir.

Biz de Akhisar’daki tüm binaların kontrolünü sağlamak adına belediye bünyemizde bir şirket kurup bu şekilde daha önce yapılmış binaların kontrolünü yapmak istiyoruz. Bilimsel verilere göre Akhisar’da en büyük depremin 6 civarında olabileceği kaydedilmişti. Ancak biz Akhisar sanki çok büyük bir deprem olacakmış gibi önlemlerimizi almamız gerekiyor. Öncelikle eski binaların kontrolünü yapmamız lazım, ister yerinde isterse rezerve alanda kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Bunu da mutlaka bakanlık desteği ve Büyükşehir desteği ile yapabiliriz. O konuda da onlardan destek istemeye devam edeceğiz.

Eski binaların depreme dayanıklılığını ölçmemiz lazım, bunun için öncelikle laboratuvarı olan bir şirket kuracağız ve burada biz eski binaların kontrolünü yapacağız. İkincisi ise yeni yapılacak binaların daha sağlam olmasını sağlamamız lazım. Yağı denetim sisteminde yapılacak ufak değişikliklerle bu sistemin daha iyi işlevli olmasını sağlayacaktır. Üçüncüsü ise depremin ardından yapılacak yeşil alan ve parklarda belediye ücretsiz tuvalet sistemine geçeceğiz. Dördüncü olarak bir deprem afet depomuz vardı, şuanda artık içi boş. Çünkü bunların hepsini deprem bölgesine gönderdik. Şimdi tekrardan sivil toplum örgütleri ile birlikte yaratabileceğimiz kaynaklar sayesinde bu depoların tekrar doldurmamız gerekiyor” dedi.

Gündemin 10.maddesinde yer alan satış yetkisi verilmesine dair Plan Bütçe Komisyonu Kararı oy birliği ile kabul edildi.

– Başkan Besim Dutlulu: Akhisar Belediyesi Meclisi oy birliği kararları Türkiye’ye örnek olmalıdır

Akhisar Belediye meclisinin başkanlık dönemi boyunca bir çok gündem maddesini oy birliği ile hayata geçirdiklerinin altınız çizen Belediye Başkanı Besim Dutlulu, “Bu şekilde uyumlu çalışmak, inşallah sadece Akhisar’da kalmaz, Türkiye’ye örnek olur. İyi niyetli olduktan sonra şehre hizmet ettikten sonra bir meclis nasıl çalışır onun örneğini gösteriyor bu meclis. Ben bu uyumlu çalışmadan dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Meclisteki çoğunluğumuzun önemine bakmadan tüm maddelerin oy birliği ile hayata geçmesi karşılıklı istişarelerle kararların alınmasından dolayı çok mutluyum. Çoğunluğun biz de olmasına rağmen oy birliği ile olması bizleri daha da mutlu ediyor” dedi.

Gündemin 11.maddesinde yer alan muhtarlara olan desteği 600 TL’ye çıkarılması oy birliği le kabul edildi. 12’den 15.maddeye kadar Kanun Nizam Komisyonu Kararları yine oy birliği ile kabul edildi. Son olarak ek gündem maddesinde bedelsiz ve şartsız olarak Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarı Anonim Şirketi ünvanlı şirketin hibe olarak belediyeye alınması da oy birliği ile kabul edildi. Meclis sonunda bir sonraki meclisin 4 Nisan 2023 Salı günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.