AKHİSAR KULİS HABER

AKP VE MHP ‘HAYIR’ DEDİ. YENİDEN REFAH AKHİSAR’DA SEÇİME GİREMİYOR

Cumhur İttifakı’nda krizler her geçen gün devam ediyor. Akhisar’da ilçe seçim kuruluna evraklarını geç teslim eden Yeniden Refah Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Hızır Şenol’un seçime girmemesi için AK Parti ve MHP red oyu kullandı.

AKP VE MHP ‘HAYIR’ DEDİ. YENİDEN REFAH AKHİSAR’DA SEÇİME GİREMİYOR
21 Şubat 2024 - 14:42

24 Mart 2023 tarihinde Cumhur İttifakı’na katılan Yeniden Refah Partisi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etmişti. Akhisar’da belediye başkan adayı olarak Hızır Şenol’u gösteren Yeniden Refah Partisi, adaylık başvurusunu ve meclis üyeliği listesini ilçe seçim kuruluna zamanında yetiştiremedi. Yapılan itirazlar sonucunda ilçe seçim kurulunda yapılan toplantıda AK Parti ve MHP’nin de aralarında bulunduğu 5 siyasi parti yeniden refahın itirazlarına red kararı verirken, demokratik süreci destekleyen Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ise adayın seçime katılabilmesi yönünde oy kullandı. 

Kamuoyu bu red oylarını, Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den Akhisar Belediye Başkan Adayı olan Ömer İşçi’nin Hızır Şenol’un seçime girmesinden korktuğu şeklinde yorumladı.

Hızır Şenol İlçe seçim kurulu önünde yaptığı açıklamada, “Biz binaya saat 17.00’de girdik. İlçe seçim kurlunun olduğu 4. kata ise 17.02’de ulaştık. Başvurumuz bu yüzden onaylanmadı. Bu gün kurul toplandı. Toplantı neticesinde Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizim seçime katılmamız yönünde oy kullanırken, Ak Parti ve MHP’ninde  seçime katılmamamız noktasında, ilçe seçim kurulundaki iki memur ve yüksek seçim kurulu başkanı da red oyu verdi. Bu oylarla seçime katılmamız rededildi; an itibariyle seçime giremiyoruz. İl seçim kuruluna itirazlarımız devam edecek. Hemen ardından yüksek seçim kuruluna itiraz edeceğiz.

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından bu durumu eleştirdi; “AKP ve MHP şimdi kendilerine oy vereceğimizi mi sanıyor? “, “AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. İşte bunlar demokrasinin temsilcileri olmadığını, aksine devletin tüm kurumlarını güdümlerine alarak diktatörlük ile yönetildiğimizi teyit ettiler” şeklinde yorumlar yapıldı.   

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.