AKHİSAR KULİS HABER

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ATA TOHUMU KARAKILÇIK BUĞDAYI DESTEĞİ

Akhisar Belediyesi, sağlıklı ve organik gıda üretimini yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeye daha imza atıyor ve atalarımızdan miras kalan 10 bin yıllık geçmişe sahip, genetiği değiştirilmemiş Karakılçık buğdayını çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyor. Bu proje, sağlıklı gıdayı teşvik etmeyi ve geleneksel tarım yöntemlerini korumayı ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ ATA TOHUMU KARAKILÇIK BUĞDAYI DESTEĞİ
06 Ekim 2023 - 1:14

Birçok hizmette öncü çalışmalarına devam eden Akhisar Belediyesi, tarımsal projelerde de adından söz ettiriyor. Akhisar Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, sağlıklı ve organik gıda üretimini arttırmak ve geleneksel tarım yöntemlerini korumak amacıyla önemli bir proje başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 50 kilo alınan ata tohumu karakılçık buğdayı, belediye arazilerine ekilip çoğaltılarak 8 tona ulaştı. Üretilen bu tohumlar şimdi Akhisarlı çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

AKHİSAR’DA ATA TOHUMU GELECEK NESİLLERE MİRAS KALACAK

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, ithal tohumlar yerine genetiği ile hiç oynanmamış ata tohumu karakılçık buğdayının faydalarının saymakla bitirilemeyeceğini, buğdayın çiftçilere dağıtımı ile gelecek kuşaklara zengin ve doğal bir tarım mirası bırakarak sağlıklı gıdanın temelinin yeniden atılacağını ifade etti. 

Başkan Dutlulu, “50 kilo alarak üretime başladığımız, atalarımızdan yadigar kalan ata tohumu karakılçık buğdayını 10 tona ulaştırdık ve şimdi halkımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz.

Bu sayede çiftçilerimize destek olarak hem üretimi yaygınlaştıracak hem de sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu tohumları gelecek nesillere miras bırakacağız. Bu açıdan bu girişimin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Çiftçilerimiz, Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze başvuru yaparak bu desteğimizden faydalanabilir” ifadelerini kullandı.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.