AKHİSAR KULİS HABER

GIDA İŞLETMELERİNE RAMAZAN DENETİMİ

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla denetimlerini yoğunlaştırıldı.

GIDA İŞLETMELERİNE RAMAZAN DENETİMİ
15 Mart 2024 - 13:20

Talebin ve tüketimin arttığı Ramazan ayı dolayısıyla özellikle fırınlar, tatlıcılar, pastaneler, marketler, kasaplar, şarküteriler gibi gıda ürünlerinin üreten ve/veya satan işletmelerde gıda kontrol görevlileri tarafından yapılan denetimler arttırıldı.

5996 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat kapsamında yürütülen denetimlerde; işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü edilirken, işletme sahipleri ve çalışanlar da gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendiriliyor.

Ayrıca soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde, işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları sıcaklık ölçerle anında tespit edilip, olumsuz bir duruma rastlanması halinde yasal işlemler yapılıyor. Bunun yanında “Ramazan Paketi” adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde, paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri de özellikle kontrol ediliyor.

Denetimlerin etkinliğine katkı sağlaması açısından, gıda arz ve talebinin arttığı bu dönemde vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO-GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri tavsiye ediliyor.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.