AKHİSAR KULİS HABER

MEB’DEN OKULLARDA 1 HAFTALIK ARA TATİL AÇIKLAMASI

Okullarda ilk ara veriliyor. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimi ile paylaşılan tarihlere göre 1 haftalık ara tatil ne zaman başlıyor belli oldu.

MEB’DEN OKULLARDA 1 HAFTALIK ARA TATİL AÇIKLAMASI
07 Kasım 2023 - 13:24

Hafta sonu tatilleriyle birlikte toplamda 9 gün derslere ara verecek öğrenciler ardından sömestr için gün sayacak. Öğrenci ve öğretmenleri ilgilendiren kasım ara tatiline yönelik açıklama Bakan Tekin’den geldi. İşte, ilk ara tatil tarihi!

9 GÜNLÜK ARA BAŞLIYOR!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan uygulamaya göre tüm kademelerde yılda iki kez birere haftalık ara veriliyor. Yaz tatili ve 15 günlük yarıyıl tatili haricinde Kasım ve Nisan aylarında bir haftalık ara tatil alan öğrenciler ders yoğunluğunda dinleniyor.

Bu tarihler içerisinde öğretmenler de seminerlerini tamamlıyor.

SEMİNERLER ONLINE!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada öğretmenlerin kasım ara tatilinde seminerleri online olarak almalarına karar verdiklerini açıkladı:

“Sadece kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, Nisan ara tatili kesinlikle yüzyüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım.”

İLK ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023-2024 Eğitim öğretim yılı MEB takvimine göre 1. Dönem ara tatili 13 – 17 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Nisan ayında verilen 2. Dönem ara tatili ise 8 – 12 Nisan tarihleri arasında olacak.

Bir hafta olarak düzenlenen ara tatiller hafta sonu ile birleştiği için toplamda 9 gün sürecek. Tatil 11-19 Kasım tarihleri arasında genişlemiş olacak. Buna göre öğrenciler Cuma günü okul çıkışı itibarıyla tatillerine başlayacak.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.