AKHİSAR KULİS HABER

ÖZLEM ÖZBEK’İN ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI: “BAĞIMLILIK VE ŞİDDET SARMALI”

Soma İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde görevli başarılı Polis Memuru ve aynı zamanda “Sessiz kalma ve Aile Kralların Bile Giremediği Bir Kaledir” isimli kitapların Yazarı Özlem Özbek’in üçüncü kitap çalışması olan “Bağımlılık ve Şiddet Sarmalı” Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü olan 10 Nisan’da okuyucusuyla buluşuyor.

ÖZLEM ÖZBEK’İN ÜÇÜNCÜ KİTABI ÇIKTI: “BAĞIMLILIK VE ŞİDDET SARMALI”
10 Nisan 2023 - 10:41

Kitabında Madde ve Alkol Bağımlılığının Şiddete zemin oluşturduğundan   ve bağımlılığın önlenmesi yönünde yapılan çalışmalardan bahseden Özbek, “Bağımlılığı önlemek tedavi etmekten daha kolaydır.” diyerek “Ailelere farkındalık sağlamak ve bilinç kazandırmak tek dileğimiz, madde bağımlılığı ile mücadele sorunu sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın ortak sorunu, Türk Polisi maddeleri ele geçirmede tüm dünya ölçeğinde en başarılı Polis teşkilatıdır,  (Birleşmiş Milletler Güvenlik Raporu) ‘Kimyasal terör’ adını verilen uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadelede tüm kesimlere (Ailelere, eğitim kurumlarına, Belediyelere, medyaya, STK’lara) büyük görevler düşüyor.

Ayrıca Polisin madde bağımlılığı ile mücadelede sadece sahada değil, bilinçlendirme ve farkındalık sağlamada da etkin olarak görev yaptığını ve Eğitim kurumlarında ve diğer alanlarda vatandaşların medya okuryazarlığı konusunda gece gündüz demeden görevi başında olduğunu söyleyen Özbek, “Eğer bu alanda toplumsal olarak gerçek başarı sağlanmak isteniyorsa Polise olan desteğin  artarak devam etmesi gerekiyor. Devletimiz maddeyle mücadelede kurumlar olarak üzerine düşen görevleri büyük bir ciddiyet ve özveri ile yapmaktadır. Bu kitap çalışmasını ailelere bir başucu eser olarak okumalarını ve çocuklarımıza sağlıklı yarınlar için katkı sunmak istiyorum” dedi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.