AKHİSAR KULİS HABER

SONDAJ SUYUNA İSYAN: MAHALLE SAKİNLERİ KİREÇLİ SUYU İÇMEK İSTEMİYOR

Manisa Büyükşehir Belediyesinin sondaj suyu çözümüne tepki gösteren Süleymanlı Mahallesi sakinleri, suyun kireçli ve içilemez olduğunu söyledi. Mahalle sakinleri, yıllardır çektikleri su sıkıntısının bir an önce çözülmesini istedi.

SONDAJ SUYUNA İSYAN: MAHALLE SAKİNLERİ KİREÇLİ SUYU İÇMEK İSTEMİYOR
29 Ağustos 2023 - 23:41

Süleymanlı Mahallesi sakinleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin sondaj suyu çözümüne isyan etti. Bölgede şimdiye kadar açılan sondajların yetersiz kaldığını belirten mahalle sakinleri, suyun kalitesinin düştüğünü ve hastalıklara neden olabileceğini ifade etti.

“SUYUMUZ İÇİLEBİLİR DEĞİL. KİREÇ AKIYOR”

Mahalle Sakini Aliço Seyyar, “Geçtiğimiz günlerde suyumuzda değişiklikler gözlemledik. Su hem kireçli akıyor hem de suyun içilebilirliği yok denecek kadar az. Suyumuz içilebilir değil. Kireç akıyor.” dedi.

Kireçli akan sondaj suyunun hem insan sağlığına hem de elektrikli ev eşyalarına zarar verdiğini belirten Seyyar, bölgemizde daha önce açılan sondajlar kurudu. Yeni sondajda yetersiz kalmıştır. Yeni sondajın Karatepe’nin eteklerinde aranması ve bulunacak suyun daha steril ve daha içilebilir olacağını söyledi.

“HAFTA HAFTA ARTAN DAMACANA SU FİYATI BELİMİZİ BÜKÜYOR”

Mahalle sakinleri olarak hazır su tükettiklerini söyleyen Aliço Seyyar, “artan maliyetler karşısında damacana suların pahalanması halkı daha çok çaresiz bırakmıştır. Su ve kanalizasyon alt yapıları 40 yıldan fazla. Yenilenmesi gerekiyor. Yetkililerden kalıcı ve köklü çözümler bekliyoruz.” dedi.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.