AKHİSAR KULİS HABER

TATİL BİTTİ, DERS ZİLİ ÇALDI

Yeni eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Akhisar’da ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde 27.468 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Öğrenciler okullarındaki törenlerin ardından derse başladı.

TATİL BİTTİ, DERS ZİLİ ÇALDI
11 Eylül 2023 - 10:51

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Akhisar’da da İlkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk ders zili çaldı. Sabahın erken saatlerinde okullarına gelen öğrenciler, töreninin ardından sınıflarında derse başladı. Veliler de tören öncesinde öğrencilere okul bahçelerinde eşlik etti.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ERDEM’DEN MESAJ

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için mesaj yayımladı.

Erdem, “Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz, çocuklarımızın yetenek ve ilgilerini dikkate alarak zihinsel, ruhsal ve sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi ve ahlaki değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir.

Sevgili öğrenciler, yarın okullarımızda buluşuyoruz. Toplum olarak en büyük düşmanımızın tembellik ve cehalet olduğunu unutmayalım. Eğitim öğretim hayatınız boyunca başarılı olmak için elinizden gelen tüm gayreti gösterirken, öğretmenleriniz bu yolda sizlere daima destek olacaklardır. Bizler her zaman sizleri kendinize, ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer insan olarak yetiştirmenin gayreti içinde olacağız.

Kıymetli meslektaşlarım, bilginin katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin de çok hızlı bir şekilde gelişme gösterdiği günümüz dünyasında eğitim öğretim faaliyetlerinin ne kadar büyük bir önem taşıdığını hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin yetişmesinde göstereceğiniz fedakârlık ve gayretten hiçbir kuşkumuz yoktur.

Değerli veliler; Yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Türk Millî Eğitim amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz. Bu önemli sorumluluğu yüreğimizde ve omuzlarımızda hissediyoruz. Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize her zaman olduğu gibi bu yılda destek vereceğinize inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle eğitim camiamızın İlköğretim Haftası’nı kutluyor, tüm idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerimizin başarı dolu bir yıl geçirmesini diliyorum”

YENİ EĞİTİM YILINDA NELER DEĞİŞTİ?

ORTA ÖĞRETİMDE SINIF TEKRARI YENİDEN GELDİ

Orta öğretimde sınıf tekrarı geri geldi. Öğrenciler en az 50 not ortalamasını tutturması durumunda ve en fazla 3 dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek.

4 ve üzeri başarısız dersi olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. 50 not ortalamasını tuttursa bile alt sınıflar da dahil olmak üzere en fazla 6’dan fazla başarısız dersi olanlar sınıfta kalacak.

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN?

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, sınıf tekrarı yapacak.

SINAV SİSTEMİ DEĞİŞTİ

Sınav sisteminde de önemli değişiklikler var. Sınavlar eğitim yılı başında ilan edilen haftalarda yapılacak.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

1. dönem ilk sınavlar Ekim ayı son haftası ile Kasım ayı ilk haftasında, ikinci sınavlar ise Aralık sonu ya da Ocak başında olacak. 2. dönemde de Mart sonu ya da Nisan başı ile Mayıs ayı son haftası ve Haziran ayı ilk haftası sınav dönemi olacak.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

1. dönem ilk sınavlar Ekim ayı son haftası ile Kasım ayı ilk haftasında, ikinci sınavlar ise Aralık sonu ya da Ocak başında olacak. 2. dönemde de Mart sonu ya da Nisan başı ile Mayıs ayı son haftası ve Haziran ayı ilk haftası sınav dönemi olacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de, yeni eğitim-öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Tekin, “2023-2024 eğitim öğretim yılını eğitimde toplumsal bir seferberlik dönemi olarak kabul edelim.” dedi.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

Okullarda İlk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Birinci dönem, 22 Ocak Cuma günü sona erecek.

2 haftalık yarı yıl tatilinin ardından, 5 Şubat’ta ikinci dönem başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatili tarihi 8-12 Nisan olarak belirlendi. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran’da sona erecek.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.