AKHİSAR KULİS HABER

ULUCAMİ PAZARYERİ İÇİN KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun öncülüğünde ilçeye kazandırılan Cumartesi Pazarı, açılış için gün sayıyor. Toplamda 170 tezgahın yer alacağı semt pazarında kura çekimi için hazırlıklar tamamlandı. Kura çekimleri, 26 Aralık Salı günü gerçekleştirilecek ve bu önemli etkinlik Akhisar Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

ULUCAMİ PAZARYERİ İÇİN KURA TARİHLERİ BELLİ OLDU
29 Kasım 2023 - 15:29

Ulucami Mahalle sakinlerini yıllardan beri özlemini duyduğu semt pazarına kavuşuyor. Cumartesi günleri kurulacak semt pazarı, İlçe Sağlık Merkezi yanında bulunan 4.500 metrekarelik alanda yer alıyor. İki katlı Pazar yerinde ayrıca, 45 araçlık kapalı otopark, spor sahaları, yürüyüş yolu, oturma grupları ve açık alan spor aletleri gibi modern tesisler de bulunacak.

“TEZGAH YERLERİ KURA ÇEKİMİYLE TAHSİS EDİLECEK”

Pazar yerindeki tezgah yerleri, 5957 Sayılı Pazaryerleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre şerefiye bedeli karşılığında noter huzurunda kura çekimiyle tahsis edilecek. Kura çekimleri 26 Aralık 2023 Salı günü ilk olarak Balık, Bakkaliye ve Peynirci esnafları için saat 13.00’te, Sebze ve Meyveciler için saat 15.00’te, Tuhafiyeciler için ise saat 18.00’de Akhisar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Kura çekimine katılmak isteyenlerin ilk katılım bedeli olan 10.000,00 TL’yi 8 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar belediyenin internet sitesinde duyurulan banka hesabına ya da belediye veznelerine yatırması gerekiyor. Kura çekimiyle ilgili evrak ve şartnameler, 29 Kasım 2023 ile 8 Aralık 2023 tarihleri arasında belediye zabıta müdürlüğünden 500,00 TL karşılığında temin edilebilecek.

Şeffaflık ilkesi gereği bugüne kadar gerçekleşen tüm ihaleleri canlı olarak yayınlayan Akhisar Belediyesi yine kura çekimini belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlayacak.

“AKHİSAR HALKI EGE BÖLGESİNE ÖRNEK OLACAK BİR PAZAR YERİNE KAVUŞUYOR”

Bitimi ile birlikte Akhisar’ın en gözde merkezlerinden birisi olmaya aday Cumartesi Pazarı, Pazaryeri ve Park Alanı Projesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Besim Dutlulu,  “Akhisar halkımız, uzun yıllardır özlemini çektiği yeni ve modern bir semt pazarına daha kavuşuyor. Şimdi müracaatlar başladı; pazarcı esnaflarımız internet sitemizde bulunan ilandaki evraklarını tamamlayarak bu kuralara katılabilir. Kura çekimlerini şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği canlı yayında duyuracağız. Akhisar halkı, Ege bölgesine örnek olacak bir pazar yerine kısa süre içerisinde kavuşacak. Semt pazarı ile birlikte bölgeye hareket ve bereket gelecek. Birden çok mahallemiz bu semt pazarından faydalanacak. Üst katında çocuk oyun parkı, spor sahaları, yürüyüş yolu, spor aletleri ve oturma grupları bulunan pazaryerimizin altı da 45 araç kapasiteli kapalı otopark olarak kullanılacak. Şimdiden Akhisar halkımıza hayırlı olsun demek istiyorum. Daha nice güzel eser ve hizmetleri şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Hizmetlerinden dolayı Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu’ya teşekkürlerini ileten Akhisar Pazarcılar Odası Başkanı Mustafa Güral yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Cumartesi günleri kurulacak olan yeni pazaryerimizin öncelikle pazarcı esnaflarımıza ve Akhisar halkımıza şimdiden hayırlı olmasını dilerim.  Efendi ve Ulucami Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza pazarcı esnafları olarak daha iyi hizmet verebilme adına Akhisar Manavlar Ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak böyle güzel bir projede yer almaktan mutluyuz. Ege’nin en güzel ve en modern pazaryerinin Akhisar’ımıza kazandırmalarından dolayı Başta Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.