AKHİSAR KULİS HABER

VALİLİK MANİSA’YA GELEN DEPREMZEDE SAYISINI AÇIKLADI!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizde büyük yıkımlara sebep olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkili olduğu bölgeye tüm Türkiye’den olduğu gibi ilimizden de yardımlar devam ediyor.

VALİLİK MANİSA’YA GELEN DEPREMZEDE SAYISINI AÇIKLADI!
15 Şubat 2023 - 11:09

Depremin yaşandığı ilk saatten itibaren 24 saat aralıksız çalışmalarına devam eden ‘İl Afet ve Acil Durumlar Koordinasyon Kurulu’ koordinesinde deprem bölgesine gönderilen yardımlar ve ilimize gelen depremzedeler için sağlanan destekler Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Büyükşehir Belediye Başkan V. Mehmet Palabıyık, Vali Yardımcıları Mustafa Yıldız, Mesut Eser, Mevlüt Özmen ile ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Karadeniz, deprem bölgesi için yardım çalışmalarının devam ettiğini, özellikle depremzede vatandaşlarımız için gıda kolisi, iç giyim, ayakkabı, soba ve hijyen malzemelerine ihtiyaç duyulduğunu, bölgeye yapılacak yardımlar konusunda özellikle belirtilen malzemelerin temininin önemli olduğunu söyledi. Bölgeye gönderilmek üzere konteyner ve iş makinesi gibi ihtiyaçlar içinde Manisa’da kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte el ele verildiğini de belirten Vali Karadeniz, bölgeye giden tüm ekiplere, yardımların toplanması ve bölgeye sevkinde çalışan emek veren herkese teşekkür etti. Yaşar Karadeniz, deprem bölgesinden ilimize gelen vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırlamak için tüm çalışmaların yapıldığını belirterek bölgeye gönderilen yardımların da devam edeceğini söyledi.

5459 DEPREMZEDE MANİSA’YA GELDİ

İl GAMER Müdürü Ali Dedeler toplantıda Manisa’dan deprem bölgesine gönderilen yardımlar ve ilimize gelen depremzedelerin durumuna ilişkin sunum eşliğinde bilgi verdi. İlimizden deprem bölgesine toplamda 5738 personel, 539 araç, 137 iş makinası, 404 yardım tırı ve 237 yardım kamyonunun gittiği ifade edildi, İlimiz genelinde ki hastanelere başvuru yapan 432 depremzedenin bulunduğu, 21 tanesinin hastanelerde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Toplantıda aynı zamanda İlimize 5459 depremzedenin geldiği, bunlardan 4736 kişinin kendi imkanları ile yakınlarının yanında ikamet ettiği, 723 kişinin de tesislere yerleştirildiği bilgisi verildi.

İlimizde belirlenen noktalarda deprem bölgesi için yardım toplama çalışmalarının devam ettiği, yapılacak olan tüm yardımların merkezlerde kabul edilmekle birlikte deprem bölgesinde öncelikli olarak iç giyim, yeni kıyafet, gıda kolisi, ayakkabı, soba ve hijyen ürünlerinin olduğu vurgulandı.

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.