AKHİSAR KULİS HABER

ZEYTİN TANKINDA ÇIPLAK SEPETLEME YAPAN ŞAHIS TUTUKLANDI

Akhisar’da zeytin tankında çıplak sepetleme yaparken görüntüleri çekilip sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepkiye neden olan şahıs, Tarım Ve Orman Bakanlığı’nca Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ZEYTİN TANKINDA ÇIPLAK SEPETLEME YAPAN ŞAHIS TUTUKLANDI
31 Temmuz 2023 - 12:00

Akhisar’da, çıplak halde salamura zeytin tankının içine girerek zeytinleri sepetlediği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Muharrem A. (42), Tarım Ve Orman Bakanlığı’nca Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Akhisar’da bir tesiste çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan, bir kişinin yeşil zeytin tankının içine girerek kendisine verilen boş sepetleri doldurduğu görüntüler üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı inceleme başlattı. Videoda, çıplak halde zeytin havuzuna giren şüphelinin insan sağlığına uygunsuz bir şekilde zeytinleri sepetlediği görüldü. Aynı kullanıcının diğer paylaşımlarında Manisa’nın Akhisar ilçesinde yer bildirimi yapması üzerine harekete geçen ekipler, şüphelinin Akhisar ilçesinde ikamet eden Muharrem Avcı olduğunu tespit etti. Jandarma tarafından Hacı İshak Mahallesi’ndeki evinden dün akşam saatlerinde gözaltına alınan A., ifadesi alınmak üzere ilçe jandarma komutanlığına götürüldü. Suçunu itiraf eden A.’nın ifadesinde eğlence amaçlı çıplak halde tanka girdiğini söylediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muharrem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İŞLETME MÜHÜRLENEREK FAALİYETTEN MENEDİLDİ

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile görüntülerin çekildiği Zeytinliova Mahallesi’ndeki işletme, Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi, işletme sahibi hakkında idari ceza uygulandı.

BAKANLIKTAN SUÇ DUYURUSU

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca görüntülerle ilgili işletmeye gerekli idari yaptırımların uygulandığını ve Muharrem A. hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu açıklandı. Bakanlık tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada Manisa’da salamura zeytinin insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntüler üzerine Bakanlığımızca inceleme başlatılmıştır. Görüntünün çekildiği tespit edilen işletmede, Akhisar Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlilerince 29 Temmuz 2023 tarihinde resmi kontroller gerçekleştirilmiştir. İşletmenin insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilmiş ve faaliyetten menedilmiştir. 5996 Sayılı Kanun kapsamında insan sağlığı ve gıda güvenilirliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edilen işletme ve ürünlere yönelik gerekli idari yaptırımlar uygulanmıştır. Ayrıca bilgi işletme ve sosyal medyadaki görüntüye konu olan işletmenin çalışanı kişi hakkında Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur denildi.

TUTUKLANDI

Bakanlığın suç duyurusu ardından tekrar gözaltına alınan şüpheli Muharrem A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜ İÇİN TIKLA : https://www.instagram.com/p/CvXHHtQIc4n/

Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır. Akhisar Kulis Haber Sitesinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video,vb.) kaynak gösterilmeksizin kullanılamaz.